27/04/2016

ETEM

ETEM

ЕТЕМ е гръцка компания с дългогодишен опит в производството на профили за алуминиева дограма. Основана е през 1971 г. и заема бързо лидерските позиции в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. ЕТЕМ е първата компания, която изцяло е интегрирала процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за промишлени приложения в Гърция. Главната производствена база на ЕТЕМ е в Магула Гърция, но компанията разполага и с още два завода единият, от които се намира в България. Благодарение на отличните термоизолационни качества и богатото разнообразие на системи, които предлага, ЕТЕМ успява да се наложи както на българския, така и на международния пазар.

Основната цел на ETEM е да проектира и разработва продукти, които ни помагат да подобрим своя всекидневен стандарт на живот, независимо дали става въпрос за жилищна, търговска или работна среда. Поддържа високо качество на продукцията и работи само с най-модерното оборудване. Всички продукти с марка ETEM притежават сертификати за качество издадени от международните сертифициращи организации.

Гарантирането на високи стандарти за качество е един от основните принципи на ETEM, който се следва по време на целия производствен процес – от суровините до готовия продукт. Системата за управление на качеството е съобразена с всички изискванията на алуминиевата промишленост, като се актуализира и усъвършенства всяка година. Всеки продукт се изпитва съобразно максималните изисквания на промишления стандарт. По време на производствения процес се осъществяват и допълнителни поръчкови изпитвания и проверки на качеството, които се изискват от отделните клиенти.

ETEM е сертифицирана по:

ISO/TS 16949:2009 Система за управление на качеството – специфични изисквания за прилагане на ISO 9001:2008 за производство на автомобили и съответните организации за резервни части

ISO 9001:2008 Система за управление на качеството

ISO 14001:2004 Система за управление на околната среда

BS OHSAS 18001:2007 Система за управление на здравословни и безопасни условия на труд

EN 15088:2005 Фабричен производствен контрол

QUALICOAT Знак за качество за боядисани, лакирани и прахови покрития върху алуминий за архитектурни приложения

Алуминиевата дограма ETEM е много подходяща за прозорци и врати, които са подложени на интензивна употреба. Алуминиевите профили на ЕТЕМ са с перфектното съотношение на структурна стабилност и минимално количество използван алуминий. Профилите са усилени в най-важните пунктове понасящи големи напрежения. Алуминиевата дограма Etem E40 и Etem E45 е подходяща за всякакъв вид жилищни помещения.

Алуминиевите системи ETEM предлагат следните възможности на отваряне:

Обикновено отваряне;

Паралелно плъзгане;

Двуплоскостно отваряне;

Отваряне навън и навътре;

Отваряне на долна и горна хоризонтална ос;

Отваряне тип хармоника.

Алуминиевата дограма Etem E 1000 е изработена от студен профил с дебелина 45мм. Използва се предимно за вътрешни врати и преградни вътрешни стени. Подходяща е и за вътрешни витрини на магазини с максимален размер 1,5 х 2,5м. Предлага се както в стандартен бял цвят, така и в богата гама от цветове.

Отговаря на стандартите за структурна стабилност и качество на дограмата. Дава възможност за различни механизми на отваряне включително двуплоскостно за прозорци и врати до 130 кг. Профилът Е 1000 предоставя възможност за монтаж на единично стъкло или стъклопакет до 22мм. Съвместима е със системите за плъзгане Etem Е 1600 и Etem Е 19. Алуминиева дограма Etem Е 1000 е едно икономически изгодно решение, отговарящо на всички изисквания за ефективност на дограмата.

– Алуминиева система без прекъснат термичен мост

– Обикновено и двуплоскостно отваряне

– Възможност за поставяне на единично стъкло или стъклопакет

– Специално проектирани уплътнения с увеличена контактна площ за максимално уплътняване на конструкцията

– Гаранция на профила – 50 години

Алуминиева система Etem E1600 е олекотена и икономична система с отваряне тип плъзгане. Профилът е с непрекъснат термомост и няма същите изолационни свойства, каквито притежават профилите с прекъснат термомост. Съвместима е със системата Etem E 1000. Предлага се в стандартен бял цвят, както и в различни цветове по каталог. Подходяща е за остъкляване на тераси или за преграждане на помещения. Дава възможност за монтаж на допълнителни щори, слънцезащитни пана, ламели и противонасекомни мрежи. Богат избор от конфигурации на плъзгане – еднокрило плъзгане, двукрило плъзгане, трикрило плъзгане и четирикрило плъзгане. Единична, двойна и тройна релса, както и комбинация между единична и двойна релса. Може да се изработи както с единично стъкло, така и със стъклопакет 20мм. 50 години пълна гаранция на профила.

Повече информация за производителя, може да намерите ТУК

 

 

 

Начало                                                                                                                                                                  Производители