27/04/2016

SALAMANDER

salaM

Salamander Industrie Produkte GmbH е германска компания специализирала своята дейност в областта на производството на PVC профили за производство на дограма на врати и прозорци.

Историята на Salamander започва през далечната 1885 година под името „Jacob Siegle & co”, която се занимавала с производство на обувни изделия в малък град близо до Щутгарт, наречен Корнвестхайм. До 1913 година компанията е най-сериозният доставчик на обувки в Германия, като тогава сменя и своето име на SALAMANDER.

През 1960 година усилията на компанията се преориентират към производството и разпространението на продукти базирани на поли-винил-хлорида или както масово е известен днес PVC.

От 1973 година с широкото навлизане в домакинствата на продукти изработени от PVC, Salamander започва да предлага на своите клиенти и партньори профили за изработката на дограма за врати и прозорци.

Профилите за производство на PVC дограма на компанията се само в германските заводи на Salamander в Тюркхайм.

Профилите, които фирмата Salamander произвежда отговарят на немския стандарт за качество и надеждност RAL GZ 716(1 & 7) и разбира се на европейските норми и предписания (EN 12608:2003) характерни за PVC продуктите предлагани в рамките на Европейския съюз.

Продуктите на компанията са изпълнени в стилни и футуристични линии, за да бъдат максимално удовлетворени желанията на клиентите за модерен дом, който е обзаведен с красива и качествена дограма.

PVC прозоречна система Stream Line 76 притежава висока функционалност и изключително качество. Отговаря на немския стандарт за качество RAL GZ – 716 и е предвидена да задоволи потребността от висок клас PVC система на атрактивна цена. Устойчива на агресивни атмосферни влияния и се почиства лесно. Позволява голям размер на прозореца.

Предимства на системата:

5 камери и ширина на касата 76 мм

5 камери и ширина на крилото 82 мм

Стоманени профили за допълнително укрепване

Пълно регулируем немски обков от най-висок клас

Възможност за стъклопакет до 48 мм

Цветове тип дървесна имитация и по RAL

Uf до 0.77 – 1.3 W/m2     

Шумоизолация – 47 dB

Единствено по рода си PVC покритие, което придава изключителна белота и гланц

Възможност за влагане на обков с най-висока степен на сигурност WK 2 и WK 3

100% се рециклира

60 години живот на профилите   

bluEvolution е с ширина от 92 мм, което спомага за постигане на най-високи стойности на шумо- и топлоизолация. Системата е сертифицирана за вграждане в пасивни и нискоенергийни къщи. Устойчива на агресивни атмосферни влияния, почиства се лесно и е с брилянтен гланц. Позволява голям размер на прозореца. Отлична термична защита, като с прозорците BluEvolution сами определяте климата във вашия дом независимо от външните температури.

Предимства на системата:

6 камери и ширина на профила 92 мм

Стоманени профили за допълнително укрепване

Пълно регулируем немски обков от най-висок клас

Възможност за стъклопакет до 60 мм

Цветове тип дървесна имитация и по RAL

Uf до 0.71 – 1 W/m2     

Шумоизолация – 47 dB

Централен трети уплътнител върху твърда връзка на касата за по-добра изолация

Дебелина на стените до 3 мм – клас А

Уникалка Секюрити дръжка с нано покритие и изключителен дизайн

Единствено по рода си PVC покритие, което придава изключителна белота и гланц

Възможност за влагане на обков с най-висока степен на сигурност WK 2 и WK 3

100% се рециклира

60 години живот на профилите  

Система PVC Плъзгане evolutionDrive SF на Salamander е висок клас PVC система. Това е модерна и много по-ефективна алтернатива на познатото алуминиево плъзгане, което превъзхожда с многократно по-високи показатели на топлоизолация и почти премахната инфилтрация посредством висококачествените уплътнители и вградени четки. Системата е проектирана за остъкляване на тераси и веранди, за вътрешни прегради на помещения, офиси, магазини. Плъзгането е с долно водене и се осъществява посредством алуминиев водач на касата и вградени колички в долната част на крилата. Системата се отличава се с нископрофилна каса с конструктивна ширина от 76 мм, със съвременен стил, елегантни форми и е съвместима с всички профили за вграждане и техники за остъкляване на профилна система Streamline.

Системата за Плъзгане с повдигане на Salamander е със завидни показатели на топлоизолация и здравина. Този вид плъзгане предоставя на всяко помещение усещане за простор и осветеност. Специално проектираните усилващи профили, в комбинация с практичния дизайн на системата, гарантират улеснена функция на работа на елемента в съчетание с отлични топло- и шумо- изолационни характеристики.

Предимствата на системата са:

Конструктивна ширина на касата – 172 мм;

Конструктивна ширина на крилото – 76 мм;

Стъклопакет – до 48 мм; включително троен;

Коефициент на топлопреминаване на елементите – до 0.77 W/m²K; ( с терморазделен метал)

Устойчивост на взлом – клас 2.

Произвеждана само и единствено в Германия съгласно немския стандарт за качество RAL GZ – 716;

Профили от клас А според европейската норма EN 12608:2003;

Права и заоблена оптика с възможност на монтаж и на алуминиева капачка;

Светлорезистентна и силно устойчива на климатични въздействия;

Атрактивен дизайн в съчетание с висока функционалност;

Максимално лесно почистване и поддръжка;

Възможност за едностранно или двустранно фолиране в богата цветова гама: 1600 цвята по RAL, включително 12 стандартни имитации на дърво;

100% възможност за рециклиране и превъзходен екобаланс.

Повече за производителя, може да намерите ТУК

 

 

Начало                                                                                                                                                                  Производители